Wandelen en Fietsen in de omgeving

Routes vlakbij de camping, rondom Den Dungen en Den Bosch vind je elders op onze website. Onderstaand enkele tips die iets verder ‘van huis’ liggen, maar nog altijd in de buurt!

Ten westen van ’s-Hertogenbosch ligt het prachtige natuurgebied De Moerputten. Een plek voor eindeloze wandelingen met prachtige uitzichten. Lopende over De Moerputtenbrug waan je jezelf haast in het paradijs.

Het Groene Woud ligt tussen de steden Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch. Het Groene Woud biedt een unieke verscheidenheid aan landschappen, architectuur, musea en bezienswaardigheden, evenementen, wandel- en fietsroutes (bijvoorbeeld met het thema Romeinen) en festivals.

In de Oisterwijkse Bossen kun je heerlijk fietsen en wandelen door het bos en langs de vele vennen. De dorpskern van Oisterwijk is een toeristische trekpleister, met zijn unieke sfeervolle centrum en vele terrassen.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is ruim 3.500 hectare groot en ligt tussen Tilburg, Waalwijk en ’s-Hertogenbosch. Sinds 2002 vormen de Loonse en Drunense Duinen, natuurgebied De Brand en enkele andere kleine gebieden een nationaal park.

Tussen Boxtel en Oisterwijk ligt de Kampina, door de rijke flora en fauna een van de meest waardevolle heidegebieden van ons land. Door de afwisselende landschappen leven hier veel verschillende soorten dieren en planten.

Onder de bezielende leiding van een ervaren gids wandelen in een van de mooie gebieden, plukken van al het eetbare dat de natuur biedt en daarna…… gezamenlijk buiten lekker koken met wat je geplukt hebt! Kijk of er een foodwalk in de buurt is in de periode dat je op De Groene Donk kampeert. De website is sowieso erg de moeite waard, veel info en recepten!!

Veel routes vind je op  fietsnetwerk.nl en op route.nl. Voor fietsroutes kun je ook kijken op  de site van bijvoorbeeld nederland fietsland. Voor wandelen bijvoorbeeld op wandelnet.nl of wandelnetwerk Brabant.