Activiteiten en bezienswaardigheden

Voor Den Dungen en Den Bosch:
Kijk op onze pagina Den Dungen en Den Bosch en de Museumpagina voor informatie over de historische wandelingenoude ambachtenmuseumhet arboretumde Binnendieze, de Dommel, het Bossche Broek (ook info bij ivn ‘s Hertogenbosch), Den Bosch cultuurstad , diverse wandelingen in Den Bosch en een Dagje Den Bosch.

De Schaapskooi Schijndel, met een gezellige horecagelegenheid/terras, is voor wandelaars en fietsers een heerlijke plek om midden in de natuur even uit te rusten. In de schaapskooi worden geregeld activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld wandelen met de herder, demonstratie schapen drijven of schapen drijven als teambuildingsacitiviteit.

In Berlicum is de enige kamelenboerderij/melkerij in Europa. Naast het melken en verzorgen van kamelen, organiseert de kamelenmelkerij excursies en groepssafari’s.

In Vught kun je een bezoek brengen aan Kamp Vught. Kamp Vught was tijdens de Tweede Wereldoorlog het enige SS-concentratiekamp buiten Duitsland en door Duitsland geannexeerde gebied.

In Boxtel is het Oertijd museum De Groene Poort, het grootste geologisch museum van Nederland. In 2007 werd de spectaculaire dinosaurus-parade aan de collectie toegevoegd.

Een bezoek aan De Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther is zeer de moeite waard. Door zijn ligging in de rustieke omgeving van het beekdal van de Aa is het een heerlijke plek om tot rust te komen. Oliemolens met een gecombineerde aandrijving; de zogenaamde ‘watervluchtmolens’, komen niet meer voor in Nederland en zijn ook in het buitenland uiterst zeldzaam. Vanaf 1 april 2016 kun je varen met een fluisterboot van De Kilsdonkse Molen naar Kasteel Heeswijk of van Kasteel Heeswijk naar De Kilsdonkse Molen. En ook om te kanovaren kun je terecht bij de Kilsdonksemolen.

Prominent in de bossen schittert het monumentale Kasteel Heeswijk. Het weerspiegelt bijna duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. Met grote regelmaat staan er aantrekkelijke culturele activiteiten op het programma. Bekijk hiervoor de kasteelagenda.

In de bossen van Heeswijk ligt al 70 jaar het openluchttheater De Kersouwe. Gerund door vrijwilligers, geliefd bij bezoekers en artiesten. Een natuurlijke omgeving waar muziek, cabaret en theater puur beleefd en gebracht worden. Een bijzondere belevenis!

Kasteel Nemerlaer, dat voor het eerst in 1303 in de archieven wordt vermeld, ligt op een uitgestrekt landgoed tussen Oisterwijk en Boxtel. Er worden workshops en exposities gehouden en voor groepen zijn het hele jaar door verhalen-rondleidingen te boeken, met historie en spoken als thema’s.

Stichting Cultuur Haven Veghel beheert het kunst & cultuurcluster in de voormalige mengvoederfabriek, aan de Noordkade, aan de oude binnenhaven van Veghel. In het complex zijn onder andere een kunstgroep, een festivalorganisatie en een theater gehuisvest.

Bij Winery&Herbs in Schijndel is een wijngaard uitgezet in de vorm van het Labyrint van Chartres, het druivenlabyrint. Je kunt dit labyrint lopen. Behalve de wijngaard vind je bij Winery&Herbs ook een kruidentuin en een streekwinkel, waarin meer dan 70 zelf geproduceerde artikelen verkocht worden zoals jams, theeën en wijn.

Informatie, bezoektips, musea, wandelingen en fietsroutes staan op de website van  VVV Het Groene Woud.