Goed om te weten

LET OP / PAY ATTENTION:

Beste Gasten, Dear Guests 

Naar aanleiding van de ontwikkelingen rond het coronavirus en de maatregelen die het kabinet op 23 maart 2020 heeft aangekondigd, hebben wij besloten dat De Groene Donk tot 1  juni grotendeels gesloten zal zijn. Wij willen niemand in gevaar brengen en willen verspreiding van het virus voorkomen.
Ons kampeerhuisje blijft beschikbaar. Als je er even tussenuit wilt, is dit een fijne oplossing. Uitsluitend geschikt voor twee personen – in goede gezondheid –  die normaal ook al dicht bij elkaar zijn. De voorschriften van de gezondheidsautoriteiten zijn ook bij ons leidend.

Als de omstandigheden en de overheidsmaatregelen wijzigen, dan laten we dat via deze website weten. Wij wensen jullie een goede gezondheid en hopen dat jullie toch ook iets goeds weten te halen uit deze tijd van inkeer en op jezelf teruggeworpen zijn.

We ontvangen jullie graag weer in betere tijden!

English:

Due to the recent developments around the Corona-virus and the measures that the government has put in place on the 23 March, we have decided to close most of The Groene Donk until the 1st of June. We do not want to put anyone in danger and we want to stop spreading of the virus.
Our little cottage remains available. If you need a break: this is a fine opportunity. Only for two persons – in good health – who are already close together normaly. The rules of the Dutch health authorities are to be followed.

If the circumstances and the measures of the government change, we will let you know via this website.  We wish you very good health and hope that you are able to find something positive during this time of isolation and being on your own. 

We’re happy to welcome you back in better times to come!!

 Martien and Clementine

 

CHECK BESCHIKBAARHEID (mail) / PLEASE CHECK AVAILABILITY (mail)

LET OP / PAY ATTENTION:
INCHECKEN VANAF 14.00 UUR / CHECK IN FROM 14.00 h
UITCHECKEN VÓÓR 12.00 UUR / CHECK OUT BEFORE 12.00 h

De Groene Donk is open van 15 maart – 15 november.

Je bent op de dag van aankomst welkom vanaf 14.00 uur. Op de dag van vertrek het terrein vóór 12.00 uur weer schoon achterlaten.

Honden zijn alleen onder bepaalde voorwaarden toegestaan dus van tevoren eerst overleggen.

Voor de auto is er plek op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. We hebben uitsluitend parkeerplekken voor onze campinggasten, niet voor bezoekers van de campinggasten.

Je kunt bij ons niet terecht voor een seizoensplaats, en we hebben geen tarief voor leegstand.

Wij vinden het belangrijk bewust om te gaan met natuur en milieu. Wij werken  zo groen en duurzaam mogelijk. We bankieren bij de Triodosbank en werken met groene stroom. Wij willen geen lozing van milieubelastende afvalproducten (zie ook hieronder: geen lozingsplaats voor chemisch toilet). Onze tuin is ingesteld op vogels en insekten. Achter de camping hebben we twee bijenkasten. Je kunt er gerust wandelen, zolang je niet voor de ingang van de kast gaat staan, want dan belemmer je de bijen om naar ‘huis’ te gaan, dat vinden ze niet fijn.
Wij vragen van onze gasten respect voor natuur en milieu.

Wij hebben geen lozingsplaats voor chemisch toilet. Chemisch, chloorhoudend of anderszins milieubelastend (toilet)afval mag niet door onze wc’s worden gespoeld. Veel toiletvloeistoffen met de term ‘milieuvriendelijk’, blijken toch niet altijd 100% afbreekbaar of bevatten alsnog voor het milieu schadelijke stoffen.
Een alternatief is Solbio biologische toiletvloeistof. Natuurlijk kun je ook helemaal geen toiletvloeistof gebruiken: vul je afvaltank half met water en gebruik alleen ‘s nachts het toilet van camper of caravan. ‘s Ochtends kan dan geloosd worden in ons sanitair, dan is de milieubelasting het laagst.

Je kunt kostenloos gebruik maken van onze WIFI. We garanderen geen 100% ontvangst. Ook satellietontvangst is niet gegarandeerd.

Als je radio wilt luisteren, zet het geluid dan zo zacht dat de andere gasten het niet kunnen horen.
Van 22 tot 7 uur is het rustig op de camping.

Onze camping is niet zo geschikt voor kinderen. De kampeerplaatsen zijn groot, daardoor blijft er weinig speelruimte over; er is zelfs geen trapveldje.

Je kunt bij ons niet terecht voor een seizoensplaats, en we hebben geen tarief voor leegstand.

Wil je bezoek ontvangen, dan eerst even overleggen. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om veel mensen uit te nodigen, we willen een heel rustige camping zijn en blijven. Om die reden rekenen we voor bezoekers 2,50 euro per dagdeel.
Bezoekers dienen hun auto in het dorp te parkeren. De camping heeft weinig parkeerplaatsen. Wordt de auto zonder toestemming toch geparkeerd, dan rekenen wij hiervoor 5,- euro per dagdeel.

Reserveren is niet verplicht, maar wij raden dit wel aan. Wij zijn maar een hele kleine camping. Pasen, rond Koningsdag, Hemelvaart en Pinksteren, de mei-, zomer- en herfstvakantie zijn erg geliefde periodes, maar ook de weekenden zijn we vaak volgeboekt.

Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor beschadiging of vermissing van kampeergoederen en kampeermiddelen of voor ongevallen met mens en huisdier op de camping. Verzekering van kampeermiddel tegen brand, diefstal, beschadiging etc. moet zelf worden geregeld.

Fietsverhuur:

De Groene Donk heeft een dames- en een herenfiets te huur.
De kosten zijn 7,50 euro per dag per fiets.

Vestingfietsen, Woudseweg 49, Den Dungen / 06-21633127 – info@vestingfietsen.nl (Nicky Sanders). Kosten zelf opvragen.

De fietsenmaker is vlakbij (1 km):
Jan Goossens, Litserstraat 65, Den Dungen – 073 – 5942566

Afstanden vanaf De Groene Donk

locatie  afstand  lopen  fietsen
 Station NS Den Bosch  5,9 km  1 u 12 min  19 min
Bushalte Den Dungen  1 km  12 min  5 min
Boerderijwinkel; groente,  fruit en kaas  150 mtr  2 min  30 sec
Supermarkt/winkels  1,4 km  16 min  5 min
Jacobus kerk  <1 km  11 min  4 min
 De Meerse Plas  <1 km  11 min  5 min
Restaurant Boer Goossens  <1 km  11 min 4 min
 Herberg De Poeling  < 1,4 km  17 min  5 min
Eterij De Brug  1,5 km 18 min  5 min
Tuincafé De Witte Zwaan  4 km 50 min 13 min
Restaurant Joske  5,5 km 60 min 18 min