Goed om te weten

LET OP: Wij zijn erg klein en vaak volgeboekt! Om teleurstelling te voorkomen kun je beter ruim van tevoren informeren/reserveren!

De Groene Donk is open van 15 maart tot 15 november.

Je bent op de dag van aankomst welkom vanaf 14 uur. Op de dag van vertrek het terrein graag om 12 uur weer schoon achterlaten.

Honden zijn alleen onder bepaalde voorwaarden toegestaan dus van tevoren eerst overleggen.

Voor de auto is er plek op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. We hebben uitsluitend parkeerplekken voor onze campinggasten, niet voor bezoekers van de campinggasten. Bezoekers kunnen vlakbij in het dorp gemakkelijk een parkeerplaats vinden. Wordt de auto zonder toestemming toch geparkeerd, dan rekenen wij hiervoor 5,- euro per dagdeel.

Wij vinden het belangrijk bewust om te gaan met natuur en milieu. Wij werken  zo groen en duurzaam mogelijk. We bankieren bij de Triodosbank en werken met groene stroom. Wij willen geen lozing van milieubelastende afvalproducten (zie ook hieronder: geen lozingsplaats voor chemisch toilet). En ons principe is zichtbaar in de keuze van materiaal, waar mogelijk passen we reclycling toe, we hebben zonnepanelen, voornamelijk ledverlichting, natuurlijke schoonmaakmiddelen, gescheiden afvalinzameling, Ook in de tuin werken we milieuvriendelijk. Onze groeninrichting is ingesteld op vogels en insekten. Achter de camping hebben we twee bijenkasten. Je kunt er gerust wandelen, zolang je niet voor de ingang van de kast gaat staan, want dan belemmer je de bijen om naar ‘huis’ te gaan, dat vinden ze niet fijn.
Wij vragen van onze gasten respect voor natuur en milieu.

Wij hebben geen lozingsplaats voor chemisch toilet. Chemisch, chloorhoudend of anderszins milieubelastend (toilet)afval mag niet door onze wc’s worden gespoeld. Veel toiletvloeistoffen met de term ‘milieuvriendelijk’, blijken toch niet altijd 100% afbreekbaar of bevatten alsnog voor het milieu schadelijke stoffen.
Een alternatief is Solbio biologische toiletvloeistof. Natuurlijk kun je ook helemaal geen toiletvloeistof gebruiken: vul je afvaltank half met water en gebruik alleen ‘s nachts het toilet van camper of caravan. ‘s Ochtends kan dan geloosd worden in ons sanitair, dan is de milieubelasting het laagst.

Je kunt kostenloos gebruik maken van onze WIFI. We garanderen geen 100% ontvangst. Ook satellietontvangst is niet gegarandeerd.

Als je radio wilt luisteren, zet het geluid dan zo zacht dat de andere gasten het niet kunnen horen.
Van 22 tot 7 uur is het rustig op de camping.

Onze camping is niet zo geschikt voor kinderen. De kampeerplaatsen zijn groot, daardoor blijft er weinig speelruimte over; er is zelfs geen trapveldje.

Wil je bezoek ontvangen, dan eerst even overleggen. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om veel mensen uit te nodigen, we willen een heel rustige camping zijn en blijven. Voor bezoekers rekenen wij 2,50 euro voor overdag.
Bezoekers dienen hun auto in het dorp te parkeren. De camping heeft weinig parkeerplaatsen. Wordt de auto zonder toestemming toch geparkeerd, dan rekenen wij hiervoor 5,- euro per dagdeel.

Reserveren is niet verplicht, maar wij raden dit wel aan. Wij zijn maar een hele kleine camping. Pasen, rond Koningsdag, Hemelvaart en Pinksteren, de mei-, zomer- en herfstvakantie zijn erg geliefde periodes.

Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor beschadiging of vermissing van kampeergoederen en kampeermiddelen of voor ongevallen met mens en huisdier op de camping. Verzekering van kampeermiddel tegen brand, diefstal, beschadiging etc. moet zelf worden geregeld.

Fietsverhuur:

De Groene Donk heeft een dames- en een herenfiets te huur.
De kosten zijn 7,50 euro per dag per fiets.

Vestingfietsen, Woudseweg 49, Den Dungen / 06-21633127 – info@vestingfietsen.nl (Nicky Sanders). Kosten zelf opvragen.

De fietsenmaker is vlakbij:
Jan Goossens, Litserstraat 65, Den Dungen – 073 – 5942566

Afstanden vanaf De Groene Donk

locatie  afstand  lopen  fietsen
 Station NS Den Bosch  5,9 km  1 u 12 min  19 min
Bushalte Den Dungen  1 km  12 min  5 min
Boerderijwinkel; groente,  fruit en zuivel  150 mtr  2 min  30 sec
Supermarkt/winkels  1,4 km  16 min  5 min
Jacobus kerk  <1 km  11 min  4 min
Van Orrikes theehuisje  1 km  12 min  5 min
De Meerse Plas  <1 km  11 min  5 min
 Restaurant Boer Goossens  < 1 km  11 min  4 min
Herberg De Poeling  1,4 km 17 min  5 min
Eeterij De Brug  1,5 km 18 min 5 min
Tuincafe De Witte Zwaan (Berlicum)  4,0 km 50 min 13 min