Camping

Voordat je bij ons boekt: Lees ook de ‘Good to know’ pagina
Before you make a reservation: Read also the ‘Good to know’ page! 

Minicamping De Groene Donk, 5 km van de mooie oude binnenstad van Den Bosch, in het buitengebied van Den Dungen.
Voor rustzoekers, natuurliefhebbers en cultuurminnende kampeerders. Gastvrij en kleinschalig, met ruime standplaatsen en een lief kampeerhuisje.
Direct naast de camping ligt het appartement Studio Nok (klik voor meer informatie).

De camping heeft een knusse binnenruimte/recreatieruimte, met een zithoek en een goed uitgeruste keuken, met koelkast, magnetron, kookplaat, pannen, servies etc. en  eettafel.

De campingplaatsen zijn voorzien van elektriciteitsaansluiting, 6 Ampere. Op het terrein van 4000 m2 zijn meerdere watertappunten.

Het kampeerhuisje is geïsoleerd met natuurlijke materialen. Er is een infrarood kacheltje voor als het fris is. Het bed is standaard opgemaakt als 2-persoonsbed. Er staan twee schommelstoeltjes en je kunt er  koffie en thee zetten. Verder maak je gebruik van de voorzieningen op de camping. In het kampeerhuisje zijn huisdieren zijn niet toegestaan.

Het sanitair is comfortabel en schoon, vloerverwarming tijdens koude dagen. Er mogen geen chemische vloeistoffen door de wc’s gespoeld worden, er is ook geen stortbak voor chemische vloeistoffen. Toegestaan is Solbio biologische toiletvloeistof of nog beter: afvaltank half met water vullen en alleen ‘s nachts het toilet van de caravan/camper gebruiken. ‘s Ochtends kan deze dan geleegd worden in de daarvoor bestemde stortbak. Dan is de milieubelasting het laagst.

Vanaf de camping is het tien minuten lopen naar de Meerse Plas, een natuurlijke zwemvijver met strandje en ligweide.

De aanplant op de camping is karakteristiek voor het Brabants landschap. We hebben een wilgenhut, waar het heerlijk toeven is als de zon te fel schijnt of waar je gaat zitten om in alle rust over het leven te filosoferen. Achter het terrein hebben we een vlinder- en bijentuin aangelegd met een grote diversiteit aan bloemen, struiken en bomen.

We willen graag een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Daarom werken we met ecologische schoonmaakmiddelen, wekken we stroom op via onze zonnepanelen en waar nodig worden we voorzien van groene stroom. We zamelen afval gescheiden in en hergebruiken zo veel mogelijk.
We proberen in onze tuin structuur en variatie aan te brengen, waardoor we meer biodiversiteit creëren. Onze tuin is heerlijk om in te vertoeven, zowel voor mens als dier.

We staan vermeld bij de volgende organisaties:

kamperen-bij-de-boer.com

Pelgrims voor Pelgrims

visitdenbosch

VVV Brabant

en bij diverse kleine campings via Facebook.

Een gemoedelijke sfeer en een persoonlijke benadering vinden we belangrijk. We wonen aan het terrein en ontvangen je met veel plezier op De Groene Donk!

Clementine en Martien