Camping

Minicamping De Groene Donk ligt in het buitengebied van Den Dungen, in de directe omgeving van Den Bosch. Om precies te zijn: 5 kilometer en je staat midden op de markt in Den Bosch. Voor natuurliefhebbers en  cultuurminnende kampeerders, en voor als je er gewoon even lekker tussenuit wilt. Gastvrij en kleinschalig, met ruime standplaatsen, plaats voor trekkerstenten en een prachtig kampeerhuisje.

Er kan van vroeg tot laat in het seizoen gekampeerd worden.  We zijn open van
15 maart tot 15 november.  In de knusse binnenruimte/recreatieruimte is een zithoek en een complete keuken, met koelkast en een grote eettafel. Een uitkomst bij slecht weer!
In de recreatieruimte zijn veel boeken, die je kunt lenen tot aan je vertrek.

De campingplaatsen zijn voorzien van elektriciteitsaansluiting. Op het terrein van 4000 m2 zijn meerdere watertappunten.

In ons kampeerhuisje zit je lekker droog en warm, het is geisoleerd met natuurlijke materialen. Er is een infrarood kacheltje voor als het fris is. Het bed is standaard opgemaakt als een 2-persoonsbed, op verzoek leggen we er 1-pesoons dekbedden op. Het bed kan worden voorzien van een klamboe. Er staan twee schommelstoeltjes in het kampeerhuisje en je kunt er  koffie en thee zetten. Verder maak je gebruik van de voorzieningen op de camping.
Als je iets bijzonders cadeau wilt geven, denk dan eens aan een cadeaubon voor een overnachting,  een weekend of een midweek.

Het sanitair is schoon en nieuw, gebouwd in 2015. Door de vloerverwarming is het er aangenaam als het wat kouder is. Omdat wij een ecologische camping zijn, zijn milieubelastende afvalproducten niet toegestaan. Veel toiletvloeistoffen die de term “milieuvriendelijk” op de verpakking hebben staan, blijken toch niet altijd 100% biologisch afbreekbaar of bevatten alsnog voor het milieu schadelijke stoffen. Uitsluitend toegestaan is Solbio biologische toiletvloeistof, onder andere verkrijgbaar bij bol.com en camperprofi. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen helemaal geen toiletvloeistof te gebruiken. Vul dan de afvaltank half met water en grbruik alleen ‘s achts het toilet van de caravan/camper. ‘s Ochtends kan deze dan geleegd worden in ons sanitair. Dan is de milieubelasting het laagst.

Elke kampeerplaats heeft een vuurkorf.

De aanplant op de camping is karakteristiek voor het Brabants landschap. We hebben een wilgenhut, waar het heerlijk is als de zon te fel schijnt of waar je gaat zitten om in alle rust over het leven te filosoferen. Achter het terrein hebben we een vlinder- en bijentuin aangelegd met een grote diversiteit aan bloemen, struiken en bomen. We hebben er twee bijenkasten staan. Als je het leuk vindt vertellen we graag over ons vriendelijk en nuttig bijenvolkje.

Vanaf de camping is het tien minuten lopen naar de Meerse Plas, een natuurlijke zwemvijver met strandje en ligweide. Vlakbij de camping ligt koffie & theetuin Op t Boerenerf. Brabantse gemoedelijkheid bij een authentieke boerderij (alleen open bij mooi weer).

We wonen aan het terrein en ontvangen je met veel plezier op De Groene Donk!

Clementine en Martien