Den Dungen en Den Bosch

Eén van de historische wandelingen, Bredero’s Ronde, loopt langs de camping. Op de site van De Groene Vesting vind je veel informatie over de bijzondere geschiedenis van ons gebied. Stichting De Groene Vesting zet zich in om de linie van Frederik Hendrik zichtbaar en beleefbaar te maken, onder andere in de vorm van fiets- en wandelroutes. De wandelroute rond Den Bosch is meer dan 40 kilometer, prima te doen in twee dagen, maak er een mooi wandelweekend van!

Van Den Dungen naar Den Bosch wandelen door het Bossche Broek, een uniek natuurgebied direct naast de middeleeuwse binnenstad van Den Bosch.

De Binnendieze in Den Bosch is de verzamelnaam voor het eeuwenoude stelsel van alle waterlopen binnen de muren van ’s-Hertogenbosch. In het vaarseizoen, van  1 april tot en met 31 oktober, vaar je met Kring Vrienden van ‘s Hertogenbosch in een karakteristieke open boot door de stad. Afwisselend vaar je in de open lucht en onder de bebouwing door. Je ontdekt de spannende waterlopen en de imposante vestingwerken:

Ook op de Dommel worden diverse vaartochten georganiseerd.

Op de site van de VVV in Den Bosch vind je veel uiteenlopende informatie over Den Bosch en wijde omgeving en natuurlijk de UitAgenda.

Op Tripadvisor  vind je informatie en ervaringen van bezoekers over de meest uiteenlopende bezienswaardigheden en activiteiten in en rond Den Bosch.

Kring vrienden van ’s Hertogenbosch organiseert ook diverse wandelingen in Den Bosch, met verschillende thema’s, onder andere stadstuinen, cultuurhistorie, vaarwandelroutes, hofjes en pleintjes, de Tweede Wereldoorlog.

Diverse rondleidingen vind je op de website van Dagje Den Bosch.

Het oude ambachtenmuseum in Den Dungen herbergt een grote verzameling gereedschappen en benodigdheden voor beroepen van vroeger. In totaal zijn er zo’n 35 beroepen tentoongesteld. Rondleidingen worden gegeven op afspraak. Es ge Brabants kunt is dè wel hendig, maar ook zonder die taalkennis kun je genieten van alle spullekes. Natuurlijk is er ook plek om un bakske te vatte.

Het arboretum in Den Dungen is een vijf hectare groot park en landgoed met liefst 1250 verschillende, veelal uitheemse soorten bomen en struiken. Een uitzonderlijke verzameling, zelfs voor Europese begrippen.

Op wandelafstand van De Groene Donk ligt landgoed Haanwijk, een prachtige wandelomgeving.
In het midden van het landgoed ligt het huis uit 1649, met op de beschutte binnenplaats het terras van koffie- en theehuis ‘t Haantje.

VVV Sint-Michielsgestel  geeft veel informatie over de omgeving, georganiseerde wandeltochten, markten etc.